Výlety

Zima ve Velkých Karlovicích: sjezdovky, běžky i relax

Zima ve Velkých Karlovicích: sjezdovky, běžky i relax

Přes den brázdit sjezdovky nebo běžecké stopy a z plných plic si vychutnávat jiskřivě čistý horský vzduch, po setmění skočit do bazénu s teplou „mořskou“ vodou, pochutnat si na krajových specialitách a svěřit unavené tělo thajské masérce, k tomu všemu ubytování pro děti zdarma a skipas do tří lyžařských středisek v ceně… Umíte si představit pohodovější zimní dovolenou?

Přesně takovou si můžete dopřát ve Velkých Karlovicích, půvabné horské obci ležící na hranici se Slovenskem v krásné přírodě CHKO Beskydy na Valašsku. Návštěvníci tu mají na výběr ze spousty nabídek ubytování - od menších penzionů až po komfortní hotely. K těm nejvyhledávanějším patří Resort Valachy, který sdružuje tři hotely a Ski areál Razula na okraji Velkých Karlovic, v údolí Léskové. Od ledna do konce března nabízí zvýhodněný pobyt Zimní dovolená v Beskydech na 3 až 7 nocí, tradičně nabitý mnoha službami v ceně.

 

Skipas a děti zdarma

Rodiny mají v rámci Zimní dovolené v Beskydech ubytování dětí do 12 let na přistýlce se snídaní zdarma. Tato výhoda platí pro jedno dítě na jednoho rodiče. Hradí se jen doplatek za večeři a skipas.

Náruživí lyžaři jistě ocení, že mají v ceně zahrnutý vícedenní skipas nejen do Ski areálu Razula, ale také do dvou spolupracujících středisek Kohútka a Bílá, ležící do 20 minut cesty autem. Dohromady to obnáší 15 kilometrů sjezdovek, v Kohútce a Bílé i s komfortem sedačkových lanovek.

Pobyt zahrnuje také snídani, večeři a bezplatný vstup do relaxačního centra Wellness Horal v hotelu Horal se saunovým světem s bohatou nabídkou exotických masáží, kardio fitness a termálními bazény, jež patří k největším lákadlům. Právě zde hosté najdou zábavu i odpočinek po setmění. Co může být příjemnějšího, než prohřát zkřehlé tělo ve slané vodě vyhřáté na příjemných 36°C? Díky bazénům navíc na horách nehrozí nuda ani při oblevě.

Pobyt Zimní dovolená v Beskydech nabízí Resort Valachy ve všech třech svých hotelech, které reprezentují kategorii od dvou do čtyř hvězdiček. To „své“ si tak může najít každý – od cestovatelů, kteří preferují levnější variantu dovolené, až po velmi náročné hosty. Nejlevnější hotel Galik** nabízí jednodušší bydlení ve velmi kvalitním standardu. Wellness hotel Horal s tří a čtyřhvězdičkovými rezidencemi nad sjezdovkou Horal a relaxačním centrem Wellness Horal s termálními bazény a nabídkou exotických masáží je ideální pro rodiny s dětmi a cestovatele, kteří vyhledávají aktivní zábavu i relaxaci. Nejvyšší komfort přináší Spa hotel Lanterna**** s L-Spa saunovým světem, který vyniká velmi poklidnou atmosférou stranou běžného ruchu.

Podle typu ubytování a délky pobytu zahrnuje Zimní dovolená v Beskydech i další bonusy – relaxační masáž, kosmetické ošetření pro ženy i muže, bowling, tělový zábal Rasul, slevu na indoor golf a zapůjčení segway nebo degustační menu v zážitkové restauraci Vyhlídka. Pro hosty hotelů Lanterna a Horal se konají zejména o víkendech animační programy.

 

Vše pro rodiny

 Zvláště pro rodinnou dovolenou je Resort Valachy tou správnou adresou – a to nejen kvůli zimní nabídce ubytování dětí do 12 let zdarma. Pro malé hosty jsou ve všech hotelech dětské koutky, samozřejmostí je nabídka dětských jídel i židliček a pořádání animačních programů. Hotely Lanterna a Horal jsou nekuřácké, v Galiku se dá kouřit jen na vyhrazených místech. Ve Ski areálu Razula je možné s dětmi lyžovat na sjezdovkách různé délky (200 – 1 000 metrů) a náročnosti a svěřit je do péče lyžařské Tygří školky. U „dětské“ sjezdovky Horal funguje v zimě snowtubing a od letoška bude k dispozici i sáňkařská louka. Po večerech děti určitě bowling a hlavně koupání (svůj vlastní bazén má nejen hotel Horal, ale i Lanterna). Ve Wellness Horal mohou rodiny využít speciální časy s možností saunování dětí – denně od 8 do 10 hodin. Ski areál Razula pořádá pro děti zajímavé akce, nejoblíbenější je Maškarní lyžovačka (10. 3. 2013).

 

Tipy na další pobyty

Kdo nelyžuje, může v Resortu Valachy využít i jiné zvýhodněné pobyty než „jen“ Zimní dovolenou v Beskydech. Celoročně vyhledávaný je Wellness pobyt v Beskydech v hotelech Lanterna a Horal s polopenzí, masáží či neomezeným vstupem do relaxačních center. Aktuální novinkou je Romantické hýčkání – pobyty na 2 a 3 noci pro páry se snídaní do postele, romantickou večeří, masáží a kosmetikou. www.valachy.cz

 

Velké Karlovice

Historicky patří k nejvyhledávanějším zimním střediskům na Moravě. V minulosti si zde řada podniků zřídila firemní rekreační chaty či areály s lyžařskými vleky. Mnohé byly po roce 1989 a změně vlastníků modernizovány a věhlas Velkých Karlovic stále roste díky množství vylepšených a nových služeb.

V obci funguje několik ski areálů (Razula, Kyčerka, Machůzky, U Bambucha), další sjezdovky se nachází u rekreačních chat. Do 20 minut cesty autem jsou známá střediska Soláň, Kohútka, Bílá, Kasárna či Pustevny. Velké Karlovice jsou vysoce ceněny mezi běžkaři díky 40 kilometrům kvalitně udržovaných stop přímo v obci v údolí a dalším 50 kilometrům na okolních horských hřebenech. Trasy jsou kvalitně značené a jen ve Velkých Karlovicích můžete vybírat z 11 okruhů různé délky.

 

Své kouzlo mají i procházky zasněženou krajinou. Pro výlety v terénu se vybavte sněžnicemi z půjčovny Ski areálu Razula. Neopakovatelné kouzlo má pohled na zasněženou krajinu z celoročně přístupných rozhleden Sůkenická a Miloňová (zvali jsme vás sem jedním z tipů na výlet na kole - čtěte zde). Oblíbená je hřebenová túra po hřebeni hory Soláň lemovaná naučnou stezkou s valašskými pověstmi. Zakončit ji můžete návštěvou informačního centra Zvonice Soláň, kde se pravidelně konají výstavy, koncerty a další doprovodné akce.

Zdejší kraj – Valašsko - proslavila typická krajová kuchyně. Kdo má chuť na kyselici, halušky, frgály a další speciality, nepřijde zkrátka. Stačí navštívit některou z karlovických hospůdek. Skutečný gurmánský koncert nabízí zážitková restaurace Vyhlídka v hotelu Lanterna, která přináší každý měsíc jinak tématicky zaměřené degustační menu.

Karlovicko je také bohaté na možnosti relaxace. Řada hotelů i penziony mají vlastní relaxační centra, k nejvyhlášenějším patří L-Spa v hotelu Lanterna a Wellness Horal v hotelu Horal (více zde). Wellness Horal je přístupné denně od 7 do 22 hodin nejen ubytovaným hostům, ale také široké veřejnosti. V zimě tu dokonce můžete příjemně skloubit lyžování s koupáním, protože s vybranými skipasy do Ski areálu Razula získáte ve všední dny hodinový vstup zdarma do termálních bazénů. Kromě koupání si můžete dopřát i relaxaci v saunovém světě s bohatou nabídkou exotických masáží a saunovacích rituálů. Každou první sobotu v měsíci se koná Saunová noc s prodlouženou otevírací dobou až do půlnoci a čas od 8 do 10 hodin je denně vyhrazen saunování dětí.

 

Další zajímavé relaxační nabídky - novinky:

  • Spa Day - celodenní pobyt s masáží a menu v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna
  • Private Spa - privátní relaxační procedura v zázemí luxusního hotelového pokoje Suite Spa pro páry i jednotlivce v délce trvání 3 – 4 hodiny s individuální péčí maséra, možností využít přímo v pokoji whirlpool a kávovar

 

Kalendář zajímavých akcí:

  • 26. 1. – Zimní karlovská 50 (centrum obce a okolí) – běžecký závod
  • 11. – 15. 2. – Valentýnské lyžování za hubičku (Ski areál Razula)
  • 10. 3. – Maškarní lyžovačka (Ski areál Razula)
  • 30. 3. – závody Razula Open Cup a Golf&Ski (Ski areál Razula)
  • Každou první sobotu v měsíci: Saunová noc ve Wellness Horal.

 

Užitečné odkazy:

 

03.01.2013 - V Česku - autor: Press news - 9561x

Související články

  1. Vrchařská koruna Valašska letos i s beneficí
  2. Výzva Do práce na kole poprvé také v lednu
  3. Spojte podzimní cyklistiku s Karlovským gastrofestivalem
  4. Noční přejezd Javorníků: ojedinělá MTB vyjížďka na Valašsku
  5. Vrchařská koruna Valašska pokračuje v překonávání rekordů
  6. Vrchařská koruna Valašska 2016 bude rekordní
  7. Účastníci a příznivci Vrchařské koruny Valašska se sešli na Soláni
  8. Vrchařská koruna Valašska 2016 startuje 2. dubna
  9. Vrchařská koruna Valašska 2016: zážitky i poznání
  10. Tipy jak na mráz, déšť a vítr

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama