Články

Aplikace UrbanCyclers začíná odměňovat své uživatele

Aplikace UrbanCyclers začíná odměňovat své uživatele

S aplikací UrbanCyclers zaznamenali jen za poslední měsíc městští cyklisté téměř milion kilometrů. Kromě nabídky praktických informačních funkcí nyní mohou aktivní uživatelé získat skládačku Brompton a řadu výhod a slev.

 

UrbanCyclers, oceňovaná mobilní aplikace pro městské cyklisty, nyní přichází s novinkou. Kromě nabídky praktických informačních funkcí (vyhledávání tras, cyklonavigace, komunitní upozornění, počasí atd.) nově začíná odměňovat všechny své aktivní uživatele. Získat lze skládačku Brompton a řadu výhod a slev.

„Chtěli jsme vyvinout aplikaci, která by člověku pomohla překonat překážky k bezproblémovému použití kola jako dopravního prostředku po městě,“ vysvětluje Michal Jakob, inovátor na poli chytré městské mobility a vedoucí týmu. „Aplikace má poradit, pomoci, ale i motivovat a bavit,“ říká Jakob. UrbanCyclers navazují na úspěch předchozí verze, kterou si stáhlo více než 20 tisíc uživatelů a jen za poslední měsíc s ní zaznamenali téměř milion kilometrů. Tým složený z vývojářů, expertů na umělou inteligenci i behaviorální psycholožky věří, že nové odměny za již existující oblíbené „odznaky“ by k čisté a zdravé dopravě mohly přitáhnout další desítky tisíc uživatelů.

 

Základem aplikace je plánování tras na míru a cyklonavigace beroucí v úvahu nejen aktuální stav infrastruktury v daném městě, ale například i typ kola, které má konkrétní uživatel. Lze si vybrat mezi nejrychlejší, nejpříjemnější či alternativní trasou. S každou zaznamenanou trasou uživatel na svém profilu vidí, jak stoupá na žebříčcích co do počtu ujetých cest či kilometrů, a získává různé úrovně odznaků podle toho, jak daleko, jak často, ale třeba i jak moc do kopců nebo v jak velké ploše města na kole jezdí.

Čerstvou novinkou je možnost získávat za tyto odznaky také reálné odměny. Hlavním lákadlem je možnost vyhrát legendární skládací kolo Brompton a vedle toho řada praktických výhod a slev v nejrůznějších cyklo-podnicích, které snadno získá každý, kdo s aplikací vyrazí do ulic aspoň párkrát. Ten, kdo jezdí často a pravidelně mezi dvěma místy, například z domova do práce, dosáhne brzy minimálně bronzové úrovně odznaků „Aktivní jezdec“ a „Dojíždějící“. Za tyto odznaky pak může čerpat slevy na kola či cyklodoplňky ve firmách Cyklospeciality a Citybikes.

 

Pro ty, kteří si rádi dají na kole do těla a nezaleknou se žádného kopce, jsou tu odznaky „Dálkař“ a „Vrchař“ a s nimi slevy v obchodech R2 a ekolo.cz. Ti, kdo se nebojí na kole vyjet ani v pozdních večerních hodinách, dostanou odznak “Noční jezdec“ a za něj welcome-drink a slevy na cyklo-servis v novém multifunkčním prostoru Bike Jesus na pražském Žižkově. Objevujete-li na kole rádi nová a nová zákoutí svého města, získáte odznak „Průzkumník“ a slevy ve stylovém karlínském obchodě Tokyobike. Více o odznacích a odměnách na našem blogu.

Na základě dat, které UrbanCyclers získávají od tisíců cyklistů, jsou schopní mimo jiné vypracovávat analýzy, které pomáhají při plánování nových cykloopatření nebo nové městské infrastruktury. Takto přispěli i k aktuální debatě o plánovaném omezení jízdy na kole v části Prahy 1. Analýza, kterou vypracovali, ukazuje, že by plánovaný zákaz postihl až poloviny cyklistů, kteří se pohybují pražským centrem. Více v článku zde.

UrbanCyclers fungují v celé České republice, ale také v Berlíně, Bratislavě a mají ambice pokrýt i další města s potenciálem růstu cyklo-dopravy. Více na webových stránkách www.urbancyclers.com.

 

12.06.2017 - O čem se mluví - autor: Press news - 5800x

Související články

  1. Španělská Orbea představila městského krasavce Diem
  2. Skončila výzva Do práce na kole
  3. Registraci k 10. ročníku Do práce na kole prodloužena
  4. Startuje 10. ročník výzvy Do práce na kole
  5. Kaufland nabízí zákazníkům unikátní stojany na kola
  6. Do práce na kole vyjedeme letos už podeváté
  7. Výzva Do práce na kole poprvé také v lednu
  8. oh!bike je jedním z nejlehčím elektrokol do města
  9. Cyklista na chodníku: jak to vlastně celé je?
  10. Podle Cyklobarometru se nejlépe cyklisté cítí v Otrokovicích

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama