Články

Tour de France pojedou na koloběžce

Tour de France pojedou na koloběžce

V roce 2013 se tým složený ze čtyř koloběžkářů pokusí objet slavnou Tour de France na koloběžce po absolutně stejné trase jako cyklisté a taktéž za stejný počet dní. Každý den tak na ně čekají až 230 kilometrů dlouhé etapy a celková vzdálenost 3500 kilometrů.

V letošním roce se slavný cyklistický závod Tour de France pojede posté v historii. A v této souvislosti se čtyři koloběžkáři odhodlali absolvovat trať "Staré dámy", jak se nejslavnějšímu cyklistickému závodu přezdívá, na koloběžce. Pokud se jim to povede, budou tak patrně prvními koloběžkáři vůbec...

 "Nemáme zprávy o tom, že by v minulosti někdo Tour de France na koloběžce ujel, i když alespoň části trasy zcela jistě již některý koloběžkář okusil. Náš projekt je jiný, a pokud se jej opravdu podaří uskutečnit, půjde o bezesporu o velký sportovní výkon," slibují koloběžkáři z občanského sdružení Kick France 2013. Slavnou Tour de France se na koloběžce pokusí objet po absolutně stejné trase jako cyklisté a taktéž za stejný počet dní. Na každou jednotlivou etapu se tak tito borci vydají vždy pouze jeden den před tím, než na tutéž trasu vyrazí cyklistický peloton. "Vzorem nám při plánování projektu byl pan Josef Zimovčák, který tímto způsobem ujel celou Tour de France na historickém vysokém kole," píše se na stránkách projektu.

Tým je mezinárodní - tři Čechy (Honzu Vláška, Vaška Lišku a Jardu Odvárku) doplňuje Fin Alpo Kussisto. Na cestě dlouhé tři a půl tisíce kilometrů, která bude rozdělena do dvaadvaceti etap, se jim do cesty postaví všechny alpské i pyrenejské legendární průsmyky a vrcholy sahající až ke třem tisícům metrům nad mořem - Mont Venoux, Galibier, Alpe d´Huez, Tourmalet, Aubisque a další. Etapy měří přitom i 230 kilometrů, což je na koloběžce poněkud problematické. "Příprava našeho týmu proto začala už v roce 2011. Počítáme s tím, že na stupátku koloběžky denně strávíme i 10 až 17 hodin času. Na regeneraci, jídlo a kvalitní spánek tedy nebude mnoho," vysvětlují čeští koloběžkáři.

Projekt Kick Your Life, Kick France 2013 – Tour de France na koloběžce však neslouží pouze ke splnění sportovního snu. Projekt byl mezinárodní koloběžkovou asociací IKSA schválen jako projekt sloužící propagaci koloběžkového sportu v Evropě a členové našeho týmu budou tedy sloužit jako vyslanci tohoto malého ale krásného sportu. Navíc chce projekt pomoci i jinak, a to v charitativní rovině. "Chtěli bychom pomoci nakopnout život některým, kteří neměli třeba v životě tolik štěstí. Stejně jako Tour de France se kdysi jela poprvé, stejně jako se pojede poprvé na koloběžce, se někteří lidé poprvé posadili na invalidní vozík nebo se probudili upoutáni na nemocniční lůžko," vysvětlují organizátoři projektu Kick Your Life.

Pokud vás o projektu zajímá více, určitě zavítejte na veletrh For Bikes, kde se s uvedenou čtveřicí koloběžkářů můžete potkat. Více o veletrhu v článku zde a nebo na www.forbikes.cz.

08.03.2013 - Sport - autor: Press news - 8721x

Související články

  1. Průvodce, jak vybrat správnou koloběžku
  2. Tour de France sleduje podle průzkumu čtvrtina Čechů
  3. Tour de France se příští rok vrátí na slavnou horu Mont Ventoux
  4. K železnému kříži na Col de la Croix de Fer
  5. Tým Bora-Argon 18 má na Tour de France vlastní kuchyň. Pojízdnou!
  6. Provence: tradiční hostitel etap Tour de France
  7. Savojské Alpy: po stopách Tour na Cormet de Roselend
  8. Zítra odstartuje Tour de France 2014
  9. Superior a Škoda na Tour de France 2014
  10. „Tajný závod“: kniha Armstrongova pobočníka Tylera Hamiltona

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Jízdní kola / sumitihomelen

Loans borrowing without collateral

Vše pro děti / renderspoint

3D Architectural Rendering Services

Vše pro děti / Jameessmith

Need help with your assignments in London?

Reklama