Domů » Rady

Rady

Co se starými plášti? Nový opasek!

Co se starými plášti? Nový opasek!

Jak dát světu najevo, že jezdíte na kole? Třeba opaskem do kalhot vyrobeným z cyklistického pláště nebo duše! Kus svého kola tak můžete mít stále u sebe a zároveň se tak vyřeší problém recyklace starých a ojetých plášťů a duší na kolo.

Najít pro starší věc, která se již pro své původní využití nehodí, možnosti použití nové je výborné. Nejenže se tím chrání životní prostředí, ale také to o nás něco pozitivního říká. Totéž platí o cyklistech, kteří našli uplatnění pro staré cyklistické pláště a duše – vyrábějí z nich stylové opasky.

 

„Za normálních okolností by všechny použité pláště skončily na skládce. Takhle se nad tím můžeme zamyslet a aspoň části z nich dopřát i jiný osud. A zároveň vyjádřit i svůj pohled na svět,“ vysvětluje Tom Hellman, který je jedním z těch, kdo se výrobě opasků a třeba i klíčenek ze starých cyklistických plášťů zabývá. „Takové opasky jsou voděodolné a vydrží navěky,“ doplňuje muž, který pracuje jako hasič a ve volném čase jezdí na kole. První opasek si ze starého pláště vyrobil pro sebe, pak jich vyzkoušel ještě několik pro své přátele a dnes si od něj lidé pásky a klíčenky kupují v jeho on-line obchodu www.bicyclebelts.com.

 

Další firmou, která ale opasky, klíčenky a náramky ze starých plášťů vyrábí ve větším, je italská firma Jiro (www.jiro-belt.com). Ta do svých produktů vnáší kus italské elegance a smyslu pro krásu, takže z našeho pohledu jsou její výrobky favoritem v této kategorii. Opasek můžete na jejím webu objednat za 20 €, náramek stojí 12 € a klíčenka 15 €.

 

Německá firma Schlauch na trh dodává duše upravené na opasky s unikátními potisky v různých edicích. Na své si zde přijdou i děti a ženy, u některých kousků dokonce zapomenete na to, že jde původně o část cyklistické výbavy. Více na www.schlauch-shop.com.

 

01.11.2012 - Doplňky - autor: Tomáš Gladiš - 27086x

Související články

  1. Blatníky na horské kolo? Rozhodně ano!
  2. Pojďte do toho na podzim šlápnout – potřebujete však správné cyklistické oblečení
  3. Nevzdávejte se cyklistiky ani v zimě
  4. Chcete vyrazit na výlet s kolem? 5 tipů pro přípravu a vybavení
  5. Co si vzít na cyklovýlet? Zkontrolujte svoji základní výbavu
  6. Test cyklocomputeru Sigma Sport Rox 12.0 Sport
  7. Cyklistická sezona začíná. Už máte připravený nosič kol?
  8. Značka Pirelli se pustila do výroby cyklistických plášťů
  9. Šetřete životní prostředí a vyrazte do práce na kolečkách
  10. Plánujete letos aktivní dovolenou? Hodit se vám budou nosiče na kola

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama