Články

Festival Město na kole bude jedna velká show

Festival Město na kole bude jedna velká show

Festival Město na kole je nejenom přehlídkou letošních modelů kol, koloběžek a dalších strojů i služeb spojených s aktivním trávením volného času. Nabízí také adrenalinové show, dětské závody a kratochvíle, testovací dráhy, možnosti podpořit charitativní projekty certifikace bezpečnosti dětských kol. Město na kole se koná na náplavce Dvořákova nábřeží Na Františku a vstupné je zcela zdarma.

Program akce pamatuje na rodiče s dětmi, závodníky, cyklistické nadšence i turisty a ty, kdo si chtějí o víkendu odpočinout u Vltavy. Na samém počátku cyklistické sezony najdete na trase populární pražské cyklostezky přehlídku prodejců kol, koloběžek a veškerého cyklistického příslušenství včetně módy i servisu. Město na kole nabídne prezentaci populárních cyklistických regionů a destinací a představí i méně tradiční formy cyklistického sportu. Návštěvníci si mimo novinek pro silniční, horskou, městskou i elektro-cyklistiku prohlédnou a vyzkouší třeba kola na vodu, kola na sníh či kola na terénní kolovou. Českou premiéru tu zažije nejdražší a nejrychlejší elektrokolo světa od značky PG Bikes.

 

Přijedete-li na vlastním stroji, využijte bezplatného základního sezónního servisu. Poradíme i s bezpečností dětských kol či odrážedel a vydáme certifikát kontroly. Velmi nebezpečná naopak budou kola létající vzduchem. Na festivalu se odehrají amatérské závody otevřené veřejnosti i exhibice profesionálů na Slopestyle dráze. Tuto speciální dráhu postaví na náplavce na míru ikona české cyklistiky Richard „Gaspi“ Gasperotti. Níže při zemi ale o nic méně dechberoucí bude otevřený závod amatérů i exhibice profesionálů na ploše pro Flatland BMX. Mimo české jezdecké špičky tohoto „moderního baletu“ na BMX speciálech se na Městě na kole potkáte i s Dominikem Nekolným, jehož triky dělají čest České republice i na stupních vítězů v zahraničí. Utkání mezi reprezentanty v Flatland BMX a cyklistické akrobacii uvidíte jen u nás. Třešničkou na dortu budou večerní finále na Slopestyle dráze i ploše pro Flatland BMX.

 Pro mladší jezdce bude jistě vzrušujícím zážitkem velký závod na odrážedlech, který není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Všichni sportovci mohou prověřit svoje jezdecké schopnosti na různě náročných drahách.

Na nábřeží se ale klidně můžete rozhodnout pro výlet starou Prahou a vydat se na koloběžkách za geocachingem. Veškeré vybavení vám zapůjčí organizátoři.

Město na kole pamatuje i na charitativní projekty. Návštěvníci mohou „šlapat pro dobrou věc“ s projektem Oranžové kolo Nadace ČEZ. Pomáháme také lidem z chudých zemí Afriky. Své staré kolo mohou návštěvníci se slevou vyměnit za nové a zároveň tak pomoci lidem, kterým starší modely poslouží díky obecně prospěšné společnosti Kola pro Afriku.

Veškeré informace k programu, který na nábřeží o víkendu 13. a 14. dubna bude probíhat, jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách akce: www.mestonakole.cz

 

 

Mezi Městem na kole a Kampou bude jezdit přívoz pro cyklisty i pěší. Z Kampy (mezi mostem Legií a Sovovými mlýny) v každou celou hodinu, z Města na kole vždy v půl.

 

Zajímavosti z programu:

  • slopestyle jam profíků i amatérů na 150m dráhy Richarda „Gaspi“ Gasperottiho
  • flatland BMX Jam profíků i amatérů pod vedením Dominika Nekolného
  • závody a certifikace bezpečnosti odrážedel a dětských kol
  • charitativní projekty: Oranžové kolo nadace ČEZ a sbírka Kola pro Afriku
  • škola domácího servisu
  • rozsáhlá dětská zóna
  • dovednostní dráhy pro všechny generace
  • módní přehlídky
  • přívoz z Kampy a kormidlování lodí bez „řidičáku“
  • exhibice BMX vs. akrobacie
  • geocaching starou Prahou
  • kola, koloběžky a trendy pro rok 2013
  • městská, skládací a elektro-cyklistika
  • nejlepší DJ’s 
  • sobotní Jägermeister afterparty od 22:00 v klubu 2. patro
  • …a ještě mnohem víc...

Více na www.mestonakole.cz.

 

 

31.03.2013 - Akce - autor: Press news - 7077x

Související články

  1. Dooring – strašák pro městské cyklisty
  2. Pražské cyklozvonění proběhne v sobotu 22. září 2018
  3. Jak projet křižovatkou na kole správně a bezpečně?
  4. Může jet cyklista po přechodu pro chodce?
  5. Cyklista na chodníku: jak to vlastně celé je?
  6. Praha chce zlepšit ohleduplnost cyklistů, motoristů a chodců
  7. Sdílená kola v Praze levná jako MHD
  8. Velká jarní cyklojízda vyrazí 22. dubna ze čtyř směrů
  9. Pražské cyklozvonění 2015 rozezní smíchovskou náplavku
  10. Ministerstvo dopravy chce více podporovat bezmotorovou dopravu ve městech

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama