Články

Gogoro představuje Eeyo 1, ultralehké elektrokolo do města

Gogoro představuje Eeyo 1, ultralehké elektrokolo do města

Na český trh v těchto dnech vstupuje značka Gogoro, která zaujme revolučními elektrokoly, která jsou nejlehčími městskými elektrokoly na trhu. Eeyo 1 je s hmotností 11,8 kg až dvakrát lehčí než běžná elektrokola.

Společnost Gogoro, která je průkopníkem v oblasti městské mobility a udržitelných pohonů, vyrábí chytřejší a čistší alternativy pro přepravu lidí, kteří žijí, pracují a pohybují se ve městech. Gogoro Eeyo je novinkou v oblasti hybridních pohonných systémů a k jeho prvním projektům patří ultralehké elektrokolo Gogoro Eeyo 1 a systém Gogoro Eeyo™ Smartwheel.

“Všechna e-kola nemusí nutně být těžká a ověšená nosiči na náklad. Ani na nich nemusíte vědět, že s sebou vezete baterii. Proto jsme vyvinuli Eeyo 1 jako ultralehké, rychlé, obratné a zábavné kolo,” říká Horace Luke, zakladatel a CEO společnosti Gogoro Inc. “S ikonickým otevřeným rámem a novým výkonným pohonem Eeyo Smartwheel se Eeyo 1 stává adrenalinovým strojem času, který vás přenese zpět do dob, kdy jsme všichni zažívali čistou radost z jízdy.”

Elektrokolo Eeyo 1 je určeno pro každodenní pohyb po městě a na rozdíl od tradičních e-biků upřednostňuje obratnost před užitnou hodnotou.

 

Eeyo Smartwheel

Nový systém Gogoro Eeyo Smartwheel využívá bohatých technických zkušeností společnosti a staví uživatele na první místo. Úzké spojení motoru, baterie, senzorů a chytré konektivity tvoří kompaktní a soběstačnou jednotku. Eeyo Smartwheel s funkcí Intelligent Power Assist využívá nejmodernější senzor točivého momentu, který vyhodnocuje sílu, jakou se jezdec opírá do pedálů, a podle toho průběžně upravuje pomocnou sílu elektrického pohonu. Pocit z jízdy je díky tomu přirozenější a vyváženější. Jezdec se díky tomu jednak nezapotí, a zároveň má jistotu, že mu zbude dostatek energie na cestu tam i zpátky. Aplikace Eeyo, bezdrátově spojená se systémem Eeyo Smartwheel, optimalizuje jízdu a zobrazuje přehledně všechny potřebné informace, aniž by jezdce rozptylovala.

Přirozené jízdní režimy - Eeyo Smartwheel nabízí na výběr z několika jízdních režimů s různou úrovní pomoci elektromotoru. Každý z nich zesiluje vlastní sílu jezdce a zohledňuje frekvenci šlapání a jízdní styl.

  • Režim Sport – Vysoce citlivý pomocný režim, který vychází z aktivity cyklisty. Je rychlý a zábavný, přičemž zároveň pořád udržuje spotřebu elektrické energie na optimální účinnosti.
  • Režim Eco – Omezuje pomocnou sílu a prodlužuje dojezd. Systém Eeyo Smartwheel se automaticky přepne do režimu Eco, když nabití baterie klesne na nízkou úroveň.

On-line aktualizace – Aplikace Eeyo umožňuje bezdrátové aktualizace firmwaru a softwaru, takže systém Smartwheel může být průběžně modernizován a vylepšován, což přináší kvalitnější zážitky s elektrokolem Eeyo. Společnost Gogoro už provedla miliony bezdrátových aktualizací softwaru svým stávajícím zákazníkům, majitelům skútrů Smartscooter™.

Eeyo 1 je první elektrokolo společnosti Gogoro, které demonstruje potenciál platformy Gogoro Eeyo. Společnost bude v rámci projektu Eeyo nadále představovat nové produkty a řešení, a spolupracovat s dalšími výrobci kol, aby podpořila jejich vstup na trh a pomohla jim rychle začlenit systém Eeyo Smartwheel do modelové řady nových elektrokol.

 

Eeyo 1 – Ultralehké a obratné městské elektrokolo

Eeyo 1 se pyšní hmotností pouze 11,8 kg, propracovaným designem a nekompromisními inovativními řešeními, v jejichž čele stojí systém Eeyo Smartwheel a ikonická otevřená konstrukce rámu bez sedlové trubky. Rám z karbonových vláken přispívá k vyšší pevnosti, nižší hmotnosti a plynulejší jízdě. Sportovní geometrie a předkloněná jízdní pozice přispívají k agresivnímu a obratnému stylu jízdy, díky němuž cyklista projede skrz městská centra, vyhrazenými cyklopruhy a přes mosty rychleji a s větší jistotou. Městskému prostředí vyhovuje také unikátní design elektrokola Eeyo 1, navržený s důrazem na snadné nošení. Na rameni se tak dá e-kolo snadno odnést do bytu, do metra, či kamkoli jinam, kam se na něm nedá jet.

Dojezd na 3 dny - Eeyo 1 spojuje výkon a účinnost systému Eeyo Smartwheel s lehkým rámem a komponenty, a poskytuje tak jezdci ve městě široký akční rádius. Režim Sport nabízí dojezd až 64 km, což odpovídá třem dnům jízdy po městě. Dojezd lze prodloužit přepnutím do režimu Eco na cca 88 km.

Bez starostí - Eeyo 1 se snadno ovládá a není náročné na údržbu. Jednotlivé komponenty byly vybrány s důrazem na životnost a jsou téměř bezúdržbové. Špičkový pohonný systém Gates Carbon Drive™ vydrží mnohem déle než řetězové pohony a zároveň je čistší, protože nevyžaduje mazání. Eeyo 1 se snadno nabíjí – není třeba hledat žádné skryté konektory – stačí jen přicvaknout nabíječku k náboji kola. Přiložená nabíječka je bytelná, ale zároveň tak malá, aby se dala vzít kamkoli s sebou. Kromě toho je v nabídce stojanová nabíječka, prodávaná samostatně, na kterou stačí kolo postavit. Automatický zámek se senzorem přiblížení zablokuje motor, jakmile se jezdec vzdálí od kola, takže na Eeyo 1 pak není možné odjet ani ho odtlačit.

 

Modely Eeyo 1

Modely Eeyo 1 a Eeyo 1s používají stejný systém Smartwheel a lehký celokarbonový rám a přední vidlici, liší se ale barvou, sedlem, řídítky a ráfky.

 

Eeyo 1s – 4 699 € 

V bílé barvě „Warm White“ vypadá Eeyo 1s elegantně, ale zároveň vyčnívá z davu. Kromě rámu a přední vidlice má z karbonu také řídítka, ráfky a sedlovku, takže je maximálně lehké. S hmotností pouze 11,8 kg poráží veškerou konkurenci.

 

Eeyo 1 – 4 399 € 

Osobitý vzhled dodávají modelu Eeyo 1 čtyři barvy: modrá „Cloud Blue“, oranžová „Lobster Orange“, šedá „Sober Gray“ a bílá „Snow White“. Rám a přední vidlice jsou z karbonu jako u modelu 1s, ale řídítka, ráfky a sedlovka jsou z hliníkové slitiny. Hmotnost 12,5 kg je však stále na polovině hmotnosti běžných elektrokol.

Eeyo 1 je k dispozici na trzích v USA a na Taiwanu od července 2020, do Evropy a České republiky přichází v těchto dnech. Eeyo 1 je v prodeji v České republice od dubna tohoto roku, a to přes e-shop na www.gogoro-eeyo.cz

 

O společnosti Gogoro

Společnost Gogoro, založená v roce 2011, vkládá energii do věcí, které dávají smysl. Jejím cílem je dodávat inovace do inteligentních městských ekosystémů a zlepšovat využití energie v nejvíce obydlených městech. Společnost Gogoro chce změnit velkoměsta na chytrá města a zlepšit budoucnost tím, že dá energii do rukou všem jejich obyvatelům, aby se mohli pohybovat rychleji a dál.

12.04.2021 - Elektrokola - autor: redakce - 11010x

Související články

  1. Specialized Turbo Porto praktický náklaďák
  2. Bosch eBike Systems se zasadí o účinnější recyklaci baterií 
  3. Elektrická silnička od Maserati má prestižní cenu za design
  4. UCI zavádí mistrovství světa na e-biku
  5. General Motors chce vyrábět elektrokola
  6. Leaos je elektrický single-speed s odnímatelnou baterií
  7. oh!bike je jedním z nejlehčím elektrokol do města
  8. Staré kolo na odpis? Nikoliv, Petr Mikulka z nich vyrobí elektrokolo
  9. Krádeží elektrokol přibývá
  10. Z Tesly k elektrokolům

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #9 martina tvrzova - vloženo: 04.09.2023 v 19:17:41

    Osobní finanční půjčka s pojištěním. Jsme soukromý poskytovatel, který Vám nabízí výhodné finanční půjčky od 10 000 Kč/euro do 90 000 000 Kč/eur s nízkou úrokovou sazbou. Tato nabídka platí pro občany celé ČR od , Jasná a srozumitelná smlouva, jasné podmínky dostupnosti. Neváhejte nás kontaktovat, jsme k dispozici 24 hodin denně

    E-mail: berankovar6@gmail.com

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #8 Ondrckal - vloženo: 21.07.2021 v 13:11:30

    To právě vůbec ne, tam se většinou prodávají jen samotná elektrokola a věci na běžnou údržbu každého kola, jako je například náhradní duše nebo brzdy. Hodně jsem teď začal nakupovat věci na sport u halbich .cz, kde právě najdete i přípravky na péči o elektrokolo, ale i další věci na kolo, auto nebo motorku. Je to obchod, kde vyberete výrobky světových značek.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #7 Vilemmm - vloženo: 20.07.2021 v 00:55:10

    Takže jste to nakonec sehnal v nějakém cyklo obchodě?

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #6 Ondrckal - vloženo: 18.07.2021 v 21:53:16

    Více méně ano, celé kolo potřebuje běžnou údržbu, navíc je zde motor a baterie. Hlídat si hlavně korozi a další. Ono máte pravdu, že příslušenství na péči o elektrokola moc není, dalo mi to docela zabrat najít prostředky k údržbě elektrokola.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #5 Vilemmm - vloženo: 17.07.2021 v 02:14:16

    Koupil jsem si elektrokolo, které mám už dva roky. Nikde jsem však nenašel žádný návod nebo rady, jak se o elektrokolo vlastně starat? Jako o běžné kolo?

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #4 Ondrejkl - vloženo: 18.06.2021 v 23:50:23

    To je docela různé, hlavně tedy podle počasí, podle toho jaký zvolíte zrovna terén. Někdy jsem schopný se dostat na 160 km, někdy třena na 130. Kupoval jsem kol z obchodu fitham.cz, kde jsem měl dopravu zdarma a tam mají na výběr elektro kola i s bateriemi s vyšší kapacitou.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #3 Davasko - vloženo: 15.06.2021 v 00:27:42

    Také jsem měla takovou představu, že bych si koupil trekové kolo, aby mě nezaskočil ani terén. Jaký dojezd taková baterie má?

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #2 Ondrejkl - vloženo: 10.06.2021 v 22:39:17

    Jaké vybíráte? Já jsem si koupil trekové elektro kolo, které má baterii 630 Wh (17,5 Ah) , takže opravdu luxusní dojezd. Mnohem delší než co mají ostatní elektro kola okolo mě.

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #1 Davasko - vloženo: 07.06.2021 v 23:28:14

    Konečně jsem se rozhodnul pro koupi elektro kola. Chtěl bych jezdit převážně do práce přes město, ale o víkendu bych si klidně dal nějaký delší výlet. Doporučíte mi kvalitní kolo s dlouhým dojezdem?

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Bazar

Vše pro děti / henryjones116

Programming Assignment Helper

Kola, ráfky, pláště / henrywatson850

Assignment help

Jízdní kola / milog36061

Wie funktioniert Trezor Suites?

Jízdní kola / mixedil445

metamask extension

Reklama