Články

Startuje 10. ročník výzvy Do práce na kole

Startuje 10. ročník výzvy Do práce na kole

Vyměnit alespoň na měsíc auto za kolo nebo chůzi, a prospět tak životnímu prostředí i vlastnímu tělu. To je cílem výzvy Do práce na kole, kterou spolek AutoMat pořádá už po desáté. Registrace odstartovaly 1. března.

O tom, že má pohyb na vlastní pohon pozitivní účinky na fyzickou i psychickou kondici, už dnes nikdo nepochybuje. My ale chceme pomoci i našim městům. Změnit dopravní chování obyvatel a díky anonymizovaným datům o jejich trasách také jednat o zlepšování infrastruktury s jednotlivými radnicemi,“ popisuje hlavní koordinátor výzvy Honza Haruda z AutoMatu.

Právě možnost zjistit, kudy lidé na kole jezdí a podle čeho si své cesty vybírají, přilákala k akci další pořadatelská města. K celkovému počtu 49 zapojených měst letos nově přispěly např. Valašské Meziříčí, Havlíčkův Brod nebo Hodonín.

V roce 2019 přilákala výzva Do práce na kole na 20 tisíc účastníků z celé republiky z 2 660 firem

Doufáme, že jako každý rok zaznamenáme nárůst počtu účastníků. Ten činí většinou kolem 20 %. Uvidíme, na jakém čísle se letos laťka zastaví,“ uvažuje Haruda.

Velkou novinkou ročníku 2020 je také navrácení výkonnostní kategorie blíž původnímu smyslu. „Naším cílem je, aby lidé změnili své dopravní chování dlouhodobě, a ne, aby během pár týdnů podávali extrémní sportovní výkony. Tohle směřování se nám ale v posledních letech poněkud vymklo z rukou. Proto chceme letos ještě více posílit klíčovou pravidelnostní kategorii a kilometry naježděné na výkon neodměňovat. Naopak – nově bude možnost přispět nasbíranými kilometry na jeden ze tří vybraných projektů,“ popisuje Jan Haruda. Podpořit bude možné léčbu onkologicky nemocných dětí, práci s lidmi s psychickými problémy a cyklorikšu pro vyjížďky seniorů.

Registrace do výzvy Do práce na kole je nejvýhodnější během března, v dubnu potom ve dvou vlnách zdražuje. Každý účastník dostane jako každý rok tričko nebo nákrčník, které fungují také jako vstupenky na různé doprovodné akce.

Máme obrovskou radost, že letošní vizuál, ze kterého vychází i originální trička, vytvořil náš oblíbený Jaromír Švejdík alias Jaromír99. Autor komiksu Alois Nebel nebo Zátopek v poslední době spolupracoval například s IPRem nebo Amnesty International,“ dodává Anna Kociánová z AutoMatu.

Více informací a možnost registrace najdete na www.dopracenakole.cz

02.03.2020 - Akce - autor: AutoMat - 4906x

Související články

  1. Skončila výzva Do práce na kole
  2. Registraci k 10. ročníku Do práce na kole prodloužena
  3. Kaufland nabízí zákazníkům unikátní stojany na kola
  4. Do práce na kole vyjedeme letos už podeváté
  5. Výzva Do práce na kole poprvé také v lednu
  6. Jak se chovat na společné stezce pro chodce a cyklisty?
  7. Dooring – strašák pro městské cyklisty
  8. Pražské cyklozvonění proběhne v sobotu 22. září 2018
  9. Nejlepším městem pro cyklisty jsou letos Otrokovice
  10. Jak projet křižovatkou na kole správně a bezpečně?

Vlož svůj komentář:


Vyplň antispam nebo
Registrovat Facebookem

  1. avatar
    #4 Davides - vloženo: 12.06.2020 v 13:33:07

    Dělají se elektro kola s kapacitou baterie 630 Wh, podívejte se schválně na internetový obchod fitham .cz, kde jsem si také vybíral elektro kolo. Výběr mají opravdu velký.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 Filipkovalek - vloženo: 10.06.2020 v 10:28:01

    Jaká kapacita baterie je tedy normální? je tam nějaké označení podle čeho mohu vybírat baterii s větší kapacitou?

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 Davides - vloženo: 08.06.2020 v 02:31:46

    Jezdím často. Koupil jsem si elektro kolo před rokem, a v podstatě jsem přestal jezdit autem. Pořád jezdím jen na kole. Pokud přemýšlíte o výběru elektro kola, tak se dívejte hlavně po kapacitě baterie, kvalitě motorku a kvalitě ostatních komponentů.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 Filipkovalek - vloženo: 03.06.2020 v 11:41:22

    Jezdíte často na elektro kole? dokážete mi poradit, podle čeho elektro kolo vybírat prosím?

    odpověz na tento komentář

Recenze, zájezdy, bazar...

Reklama